sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Care sunt calitatile celui care scrie articole pe Internet?

Este de ajuns daca ai o "pana" frumoasa atunci cand iti doresti sa fii un bun scriitor de articole? Oare aceasta meserie este mai mult tehnica sau mai mult literara? Iata insa care sunt calitatile de care ai nevoie pentru a deveni un bun scriitor de articole pe Internet:

Trebuie sa stii cum sa tratezi un subiect. Viitorul tau articol este unul despre ecoturism, un subiect care te lasa rece sau despre care nu stii nimic? Atunci trebuie sa stii cum sa te informezi pe Internet pentru a obtine cele mai fiabile surse de informatii.

Trebuie sa stii cum sa iti organizezi ideile. Fie ca redactezi o prezentare, un dosar sau un articol publicitar, atunci cand scrii articole, trebuie sa stii cum sa iti redactezi continutul. Ai nevoie de introducere, de mai multe subtitluri, de paragrafe… prioritatea ta trebuie sa fie mereu insa lizibilitatea.

Trebuie sa ai grija la greselile de ortografie si la greselile sintactice. Un site de e-commerce sau oricare altul isi va pierde cu siguranta vizitatorii daca prezinta foarte multe greseli. Este un lucru bine stiut. Deci cel care scrie articole trebuie sa fie adeptul unei relecturi.

Trebuie sa redactezi un continut seo-friendly. Aici este vorba inainte de toate de a propune un continut cat mai calitativ pentru cei care citesc, fie ei clienti, potentiali clienti sau simpli internauti. Este important si sa ameliorezi vizibilitatea marcii, a produsului si a marcii in general. Un redactor web trebuie deci sa fie constient de importanta cuvintelor cheie, de linkurile pertinente dar si de folosirea unor tehnici de Seo cat mai adaptate.

Trebuie sa fii cat mai organizat si mai metodic. Pentru a livra un continut de calitate si cat mai metodic si pentru a respecta toate termenele limita, trebuie sa mergi etapa cu etapa. Sa analizezi brief-ul clientului, sa cauti informatii, sa construiesti un plan de redactare, sa te ocupi de optimizarea Seo, sa recitesti si sa corectezi.

Trebuie sa iti dai seama de un lucru. Creativitatea este unul din atuurile tale de pret. Un bun redactor este cel care iubeste cuvintele. Daca reusesti sa dai dovada de inventivitate, de originalitate, nu ai cum sa dai gres.

Un bun redactor web trebuie sa stie cum sa se faca inteles de internauti, trebuie sa stie si cum sa se adreseze tuturor. Trebuie sa ai un stil cat mai clar, sa ai o expresie sintetica si sa ai un stil cat mai atractiv.

Dar trebuie sa aiba si cunostinte despre Web- trebuie sa stie cum functioneaza motoarele de cautare dar si bazele limbajului HTML. Wordpressul trebuie sa faca parte si el din cunostintele sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu