miercuri, 5 noiembrie 2014

Poti trai din fotografie?

Oare cine nu a visat vreodata sau macar o data sa traiasca din pasiunea sau pasiunile sale? Ce poate fi mai motivant decat sa te trezesti dimineata si sa iti spui ca va trece ziua facand ceea ce iti place cel mai mult pe lumea asta?

Unii, cam prea putini, pot sa spuna ca au reusit. In timp ce altii trebuie sa isi petreaca restul zilelor in spatele unui birou gri si deprimant pentru a putea plati facturile la sfarsit de luna. Dar oare ai putea renunta la tot sa traiesti doar din fotografie? Suntem de parere ca este posibil, dar ca este din ce in ce mai greu.

De-a lungul timpului, domeniul artei fotografice a inceput sa evolueze din ce in ce mai mult, are o popularitate din ce in ce mai mare si se propun servicii atat unor particulari cat si unor profesionisti. Unele statuturi precum cel de antreprenor te ajuta sa dai un cadru legal activitatii tale.

Si chiar daca domeniul fotografiei este unul destul de rentabil sau chiar foarte rentabil, acesta are nevoie si de un minimum de investitie. Si nu este foarte usor sa iti vinzi fotografiile sau onorariile de fotograf.

Totul depinde insa si de ceea ce vrei sa fotografiezi, de nivelul tau. Mai trebuie sa iti diversifici si oferta, sa fii un bun fotograf de nunta de exemplu, iar daca mai faci si poze cu bebelusi, reusesesti sa traiesti chiar bine din fotografie. Si daca mai ai si ceva timp in plus, poti profita pentru a merge la unele cursuri.

Dar sa traiesti din pozele artistice, din operele tale deci, necesita un talent si un concept care sa iti permita acest lucru.

Pentru unii insa domeniul fotografiei ramane o modalitate ideala de a petrece timpul liber, de a se relaxa, de a evada din cotidian, din lumea reala. Ramane deci o simpla placere si nu se transforma intr-o corvoada.

Care este reteta ideala pentru a deveni un artist cunoscut? Intai si intai ai nevoie de multa vointa. Talentul este innascut dar se poate si cultiva. Este un fel de mancare delicat care se poate prepara cu multa grija.

Trebuie la inceput sa stapanesti un minimum de tehnica pentru a stapani perfect materialul. Trebuie sa te servesti de aceasta baza pentru a crea. Te poti inspira sau poti invata de la cei mai buni. Foloseste-te apoi de tusa ta personala pentru a modela fotografia asa cum vrei. Lumina, compozitia, punctele de vedere devin evidente.

Incearca apoi sa iti gasesti o clientela pentru a putea reusi sa iti vinzi si munca. Daca vei avea un stil puternic, foarte prezent, cu siguranta ca unii clienti vor veni foarte usor la tine. Trebuie sa ii faci sa te vrea pe tine, doar pe tine si pe nimeni altcineva. Clientii vor veni la tine si nu vor merge altundeva deoarece la tine gasesc acel detaliu care face diferenta si deoarece ii ajuti sa traiasca o experienta unica.

Inscriere gratuita in catalog fotografi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu