duminică, 2 noiembrie 2014

Arta fotografica si retelele sociale

Twitter, Facebook, LinkedIn, MySpace, etc. In momentul de fata internetul si retelele sociale fac parte complet din viata noastra. Si un fotograf trebuie sa fie mereu in alerta si trebuie sa stie cum sa profite cat mai mult de instrumentele de comunicare si de promovare care ii sunt puse la dispozitie. De ce sa le folosesti? Cum le poti exploata intreg potentialul? Iata cateva piste pentru a face din tine un fotograf din era 2.0.

Un Share, o partajare cu prietenii sau cu familia. Reteaua sociala Facebook este principala retea pentru acest tip de activitate. Toata lumea stie ca este o retea de baza pentru a ramane in contact cu prietenii sau cu familia, cu vechii colegi de clasa cu cu vechile iubiri.

Atunci cand publici o poza pe Facebook, prietenii si apropiatii vor fi primii care iti vor comenta munca. Si cu siguranta ca vei gasi aici si niste critici constructive.

Cu siguranta ca iti poti crea aici si o pagina personala si iti poti invita prietenii sa raspandeasca vestea cea buna pentru a te face cat mai cunoscut si pentru a-ti crea o retea. Iti vei putea astfel separa viata sociala, privata de cea profesionala si iti vei putea customiza pagina, deci vei obtine si o imagine mai puternica despre tine. In plus, dupa numarul de likeuri iti vei da seama cate persoane iti apreciaza munca.

Deci Facebook te ajuta sa iti constitui o retea prin intermediul prietenilor dar si sa adaugi alti fotografi in lista ta de prieteni.

Poti face schimburi cu alti fotografi. Twitter, Flickr, dar si Deviantart sunt alte instrumente care iti pot veni in ajutor. Iti vor permite sa comunici cu alti fotografi, sa creezi niste legaturi de prietenie dar si sa primesti unele critici constructive.

Flickr. Este o referinta in materie de stocare de poze. In plus, mai vine si cu o functionare sociala care s-a dezvoltat o data cu ea. Iti vei putea face aici foarte multi prieteni, sa comentezi poze, sa le adaugi la favorite, dar si sa aderi la unele grupuri.

O intreaga legatura sociala deci in stocarea de imagini.

Twitter este o retea in intregime diferita. Aici nu exista o publicare directa a pozelor tale ci este vorba despre o platforma de microblogging. Dar Twitter este extrem de util pentru a gasi alti utilizatori care au aceleasi centre de interes ca si tine. Atunci cand oamenii incep sa se intereseze de tine iti vor urmari cu siguranta intreaga activitate.

Deviantart este putin reperul mai sombru pentru cei creativi. Este si o buna alternativa la Flickr. Comunitatea de aici este si mai mare deoarece aici sunt si designeri, graficieni sau dezvoltatori. O comunitate care a stiut cum sa devina una cu niste instrumente mai practice precum favorite, trimiterea de mesaje sau urmarirea unor contacte.

Alte retele. MySpace. Este un pioner in materie.

LinkedIn este mai degraba pentru profesionisti. Este ca si cum ai face schimb de carti de vizita.

Inscriere gratuita in catalog fotografi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu