vineri, 31 ianuarie 2014

Cum sa lucrezi cat mai bine cu un alt Freelancer?

Pentru a duce la bun sfarsit un proiect, cu siguranta ca ai avut deja nevoie sau ca vei avea nevoie de serviciile unui alt Freelancer. Probabil ca ai nevoie sau ai avut nevoie de experienta lui pentru o parte a proiectului la care chiar nu te descurcai. Daca acest lucru nu s-a intamplat insa iata cateva sfaturi care s-ar putea sa iti fie utile atunci cand sau daca se va ivi aceasta ocazie.
Evalueaza care iti sunt nevoile, dorintele si pretentile. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti pui aceste intrebari – «Care este competenta de care ai nevoie? », « Cu cat vei plati un Freelancer pentru acest proiect? », «Cat va dura acest proiect?».
Raspunzand la toate aceste intrebari vei reusi sa clarifici care iti sunt nevoile, lucru care te va ajuta sa iti gasesti mai usor persoanele de care ai nevoie.
Gaseste o perla rara. Pentru a gasi cel mai bun Freelancer, exista cateva piste dar asta nu inseamna ca te poti folosi si de altele.
-         reteaua sau anturajul tau. Pentru cautarea ta cel mai bine ar fi sa privilegiezi mereu oamenii pe care ii cunosti deja. Intreaba-i si pe cei din jurul tau daca nu cunosc cumva un Freelancer care sa raspunda nevoilor tale. Daca raspunsul este Da, informeaza-te cu privire la aceasta persoana. Daca lucreaza bine, daca poti avea incredere in el, daca respecta termenele limita sau daca duce lucrurile la bun sfarsit, daca are initiative bune, cum se comporta cu clientii, care ii sunt tarifele, etc. Ideea este sa stii sau sa iti dai seama daca acesta va fi cel mai bun pentru proiectul tau.
-         retelele sociale. Te poti folosi si de retelele sociale pentru a gasi un colaborator care sa corespunda profilului. Du-te pe Facebook, pe Viadeo, pe Linkedin, pe Twitter si foloseste motorul de cautare.
-         comunitatile de freelanceri. Poti apela si la congrazie.ro, cea mai mare retea de socializare a Freelancerilor din Romania. Ai aici la dispozitie toate avantajele unei retele de socializare: profil, prieteni, followers, postezi pe wall, share fisiere, share video, likes, mesagerie interna, grupuri de discutii. Cu siguranta ca vei gasi aici un Freelancer cu care sa colaborezi.
Organizeaza si unele interviuri. O data ce ai reperat unele persoane interesante nu mai iti ramane decat sa ii chemi la interviu. Ideea este sa te comporti si tu ca si cei cu care te-ai intalnit si tu pentru a primi un post de Freelancer. Rolurile sunt inversate de aceasta data.
Lucrati impreuna. Aici trebuie sa fixezi unele reguli cu privire la diferite aspecte ale plannigului. Trebuie sa ai grija si sa le respectati. In general, 2 freelanceri se inteleg mult mai usor, dar pot aparea si unele neintelegeri, ca si in cazul clientilor. Dar daca amandoi se tin de treaba lucrurile ar trebui sa decurga foarte usor.
Ai lucrat deja pana acuma cu un alt Freelancer? Cum au decurs lucrurile? Unde l-ai gasit? Ce sfaturi ai de dat?
- See more at: http://congrazie.ro/blog/view/21524/cum-sa-lucrezi-cat-mai-bine-cu-un-alt-freelancer#.UuvN__mSxzg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu