vineri, 31 ianuarie 2014

De ce sa apelezi la un freelancer?

Inca mai stai pe ganduri si nu stii daca sa apelezi sau nu la un freelancer? Iata cateva motive pentru care un freelancer reprezinta cea mai buna optiune pentru tine.
De ce ar trebui ca firmele sa faca apel la un freelancer? Firmele care au nevoie de cineva pentru un anumit proiect sau pentru realizarea unei anumite sarcini, au mai multe solutii la indemana, fiecare cu avantajele si inconvenientele sale:
-         sa recruteze un stagiar;
-         sa faca apel la o agentie specializata pentru a angaja pe cineva;
-         sa organizeze un interviu de angajare;
-         sau pur si simplu sa apeleze la un freelancer…
De ce sa faca asta? Iata de ce:
Pentru ca un freelancer este plurivalent si pluri- competent. Polivalent deoarece, pentru ca o persoana sa poata lucra pe post de freelancer, a trebuit sa se transforme rand pe rand in gestionar, jurist, secretar, manager, sef si multe altele…
Un freelancer este si pluri-competent deoarece fie ca este ultra specializat in ceea ce face fie este cel mai bun in meseria sa, un freelancer este inainte de toate un profesionist care are si o boogata experienta in spate se va putea astfel achita cu brio de toate sarcinile si va duce la bun sfarsit toate proiectele.
Deoarece un freelancer stie sa se adapteze. Si asta deoarece a lucrat deja cu multi clienti, din lumi sau universuri foarte diferite. Deci stie sa se adapteze oricarei persoane si oricarei situatii.
Un freelancer stie sa fie foarte repede operational, sa inteleaga diversele medii si specifitatile fiecareui firme. Este chiar si una din calitatile sale- sa stie cum sa se puna in locul cuiva. Acesta iti poate propune si o serie de sfaturi sau de rezolvari, de solutii pentru problemele tale. Si asta tinand cont si de termene limita, de proiectul tau dar si de bugetul tau.
Relatia dintre un freelancer si clientii sai se bazeaza pe doua notiuni esentiale – satisafcerea clientilor sai si increderea.
Un freelancer este responsabil si autonom. Un freelancer este responsabil de rezultatul muncii sale, un lucru pe care se bazeaza si reputatia sa. Miza este dubla aici deoarece pentru un freelancer, prestatiile sale si satisfactia clientilor sai sunt vitrina locului sau de munca.
Pentru a-si putea pune in valoare cat mai bine experienta, acesta trebuie sa isi satisfaca clientii si sa fie mandru de realizarile sale pentru a le prezenta mai apoi la portofoliu.
Un freelancer este si disponibil si reactiv. Un freelancer este o solutie mult mai flexibila la problemele tale decat un contract de munca. Este si un atu pentru tine deoarece iti va propune o reactivitate maxima. Nu ai nevoie de intermediari, este interlocutorul tau unic, are o viziune globala a proiectului si ia in fraie responsabilitatea acestuia.
Un freelancer este organizat si flexibil. Deoarece este pasionat de ceea ce face, acesta alege doar ceea ce ii place si genereaza implicarea sa totala in proiect. Trebuie sa furnizeze o munca de calitate si pentru asta trebuie sa fie cat mai organizat si mai flexibil. Poate oferi si sfaturi specializate si stie cum sa isi administreze prioritatile.
- See more at: http://congrazie.ro/blog/view/21765/de-ce-sa-apelezi-la-un-freelancer#.UuvNRPmSxzg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu