CV foarte inflorit, diplome inventate, experiente fictive… Multi dintre noi prefera sa isi « machieze » sau sa infrumuseteze CV-ul pentru a atrage atentia clientilor sau a anumitor firme. Dar pana unde putem sa mergem? Noi va sfatuim sa fiti cat mai transparenti si coerenti atunci cand vine vorba despre redactarea unui CV. Acesta trebuie sa corespunda cat mai bine realitatii dar si experientei tale. Iata in acest articole cinci motive care iti demonstreaza ca nu e bine sa minti in CV atunci cand esti freelancer.
5 motive de a nu minti la tine in CV.
- Clientii sunt in cautare de niste liberi profesionisti de incredere pentru a le da sarcini sau proiecte de dus la bun sfarsit. Alegerea unui freelancer are un impact foarte puternic asupra reusitei unui proiect si are repercusiuni negative sau pozitive. Astfel, lecturarea unui CV este un proces indispensabil in procesul de cautare si de recrutare al unui freelancer. Un CV optimizat este deci cel care va atrage atentia.
- Democratizarea retelelor sociale si informatiile publice. Retelele sociale ocupa un rol extrem de important in societatea noastra. Recrutorii sau potentialii clienti le solicita din ce in ce mai mult in procesul lor de cautare si de recrutare. Acestia pot insa si sa compare datele prezente aici in profilul tau public cu cele prezentate in CV. Trebuie deci sa fii cat mai atent daca exista divergente de informatii.
- Colaboratorii tai, anturajul si clientii au cu totii acces la CV. Colaboratorii tai cu care muncesti la proiecte zi de zi fac cu siguranta parte din reteaua ta. Si deoarece stau la baza activitatii tale acestia au dreptul sa verifice veridicitatea informatiilor care sunt prezentate pe profilele tale publice-viadeo, linkedin, gogle plus, comunitati pentru freelanceri, etc.
- Potentialii clienti sunt cei care verifica CV-ul dar si recomandarile tale. Recrutorii devin din ce in ce mai vigilenti. Verifica toate informatiile prezentate in CV, dar si recomandarile tale.
- Sa minti in CV nu este deloc deontologic. In final, sa minti in CV este un lucru care te va face sa pierzi timp dar si mai important, din credibilitate. Va trebui sa realizezi unele sarcini sau sa duci la bun sfarsit unele proiecte pretinzand ca ai anumite competente. Clientii asteapta un rezultat. Si daca nu poti sa vii cu el vei vi astfel demascat si vei ajunge pe lista neagra. Si clientii nu ezita sa impartaseasca intre ei care sunt colaboratorii cu care au avut probleme.
Trebuie deci sa incerci sa iti valorizezi competentele in CV dar si experienta ta proprie si nu a altora. Poti sa incerci sa ceri si unele recomandari prin intermediul retelelor sociale. Te poti inscrie si pe congrazie.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu