luni, 30 septembrie 2013

De ce sa te inscrii ca si companie pe congrazie? Avantaje

 Ca si companie ai nevoie de specialisti. Fie ca vorbim de un specialist IT, un bun PR sau pe cineva care sa iti traduca texte  iar uneori bugetul de a avea un angajat permanent cu carte de munca  extra pentru diverse activitati nu iti permite.Solutia sunt freelancerii.Congrazie.ro este locul unde freelanceri pe Romania si pe diverse domenii se intalnesc. Ca si companie iti poti lua specialistul de care ai nevoie foarte simplu.
De ce sa iti faci cont pe congrazie?

Avantajele tale ca si companie de a avea cont pe congrazie.ro sunt:
1.Profil gratuit da ca si companie ai profilu gratuit. Iti poti completa datele fara a te gandi ca vei primi vreo factura. Si asta pe timp nelimitat
2.Poti contacta cati candidati doresti fara a te gandi ca ai vreo limita.
3.Specialisti din toate domeniile iti stau la dispozitie
4.Ai ocazia de a pune anunturi in The Market , o piata libera
5.Poti pune pe joburi.congrazie.ro anunturi cu joburile disponibile gratuit iar candidatii vor aplica.
Sunt 5 avantaje dintr-o multime. Esential este sa iti faci cont pe site si sa postezi joburi, sa intri in contact cu freelancerii si sa comunici. 
Te asteptam pe congrazie.ro!

articol preluat de pe:http://congrazie.ro/blog/view/17043/de-ce-sa-te-inscrii-ca-si-companie-pe-congrazie-avantaje

miercuri, 25 septembrie 2013

Cum ne prezentam serviciile in mediul online?

Stii sa intreprinzi ceva. Ai o afacere mica sau mare si vrei sa intri in  lumea online si sa o promovezi. Se tot vorbeste despre strategii online de promovare dar in spatele acestor strategii sta prezentarea serviciilor tale. Cum iti prezintii serviciile ( fie pe un site de socializare, un anunt sau la o firma de promovare) conteaza 100% pentru a avea succes. 
Pe Congrazie, utilizatorii isi pot prezenta in rubrica "The Market" serviciile. Cum sa iti prezinti eficient si bine serviciile in mediul online afli acuma. 
1.Fi sociabil cand iti faci cont pe o retea de socializare : facebook. pinterest,twitter, etc ia in  calcul ca trebuie sa fi sociabil, sa comunici. Sociabilitatea si comunicarea te pot ajuta ca serviciul tau in scurt timp sa fie un brand de seama.
2. Prezinta-te asa cum esti fara superlative si deschide "bucataria interna" adica spune cum esti cu adevarat fara a folosi expresii"sunt cel mai bun in domeniu x" si spune si informatii care tin de bucataria interna: cum a luat fiinta serviciul tau, ce te-a motivat sa incepi un business in domeniul acela, care sunt crezurile tale, etc.
3.Motiveaza clientii sau potentialii clienti sa te urmareasca, sa comunice cu tine si de ce nu sa cumpere serviciul tau. Campaniile de motivare constau in mici cadouri, motivarea consta si in a le face cititorilor tai ziua ma frumoasa. Nu este greu atata timp cat zi de zi cauti ceva care sa ii motiveze.
4. Daca vinzi, vinde inteligent adica bazeaza-te pe continut, pe informatii atractive despre produs nu pe reclama. Nu reclama vinde un serviciu sau produs ci continutul descrierii.
5.Omul potrivit la locul potrivit fi online mereu. Raspunde intrebarilor, posteaza idei, texte care sa atraga, ofera o mana de ajutor. Implicarea in diverse actiuni gen campanii umanitare ajuta mult. Ia legatura cu oamenii care iti dau like pe Facebook pentru ca si un simplu multumesc face mult.
Sunt 5 sfaturi pentru a iti prezenta serviciul si afacerea in mod inteligent in mediul online.Daca respectati regulile veti avea succes!

sursa:http://congrazie.ro/blog/view/16653/cum-ne-prezentam-serviciile-in-mediul-online

marți, 24 septembrie 2013

Promoveaza-te in The Market pe congrazie.ro

Cand stii sa faci ceva pentru a avea succes trebuie sa te promovezi. Stii sa faci un website?Stii sa faci un banner ? Un logo? Esti la inceput si ai nevoie de clienti? In afara de contul de pe congrazie trebuie sa te folosesti de beneficiile contului. Congrazie este platforma de freelancer pe Romania care iti permite sa aplici la joburi dar si sa pui anunturi cu ceea ce stii tu sa faci. Sa te promovezi prin anunturi este un lucru bun deoarece doar tu stii ce stii sa faci, doar tu stii cat valoreaza munca ta , stii cum iti poti manageria timpul. 
Cum te promovezi prin anunturi pe congrazie?
Intra in sectiunea "My Market" si promoveaza serviciile tale. Este important sa scrii acolo ce anunturi doresti, sa te exprimi liber si mai ales anuntul sa te caracterizeze. My Market este o piata libera de anunturi unde poti sa postezi cate anunturi vrei. Stii sa faci mai multe lucruri? Posteaza cat mai multe anunturi!
In sectiunea "All Jobs" sunt postate joburile si ceea ce cauta angajatorii iar tu poti aplica la joburi.
Despre cum va poate fi de util congrazie.ro vom scrie in urmatoarele articole. Keep in touch!

duminică, 22 septembrie 2013

Cum sa scrii un continut relevant pentru un site? Sfaturi!



Sa scrii un continut relevant si bun pentru un site din orice nisa poate fi o problema. Nu poti scrie haotic un text in schimb te poti ghida dupa cateva simple reguli care va vor ajuta oricand. Regulile sunt valabile pentru un content obisnuit sau un content de marketing.

Pentru un continut relevant intr-un site trebuie sa:
Sa scrii cat mai mult. Practica zilnica ( fa-ti un document in word si incepe sa scrii cat mai mult) te ajuta sa te perfectionezi.
Gramatica bine pusa la punct ( atentie la dezacorduri si la formele de gen schimbate de curand si aparute in noul DOM) da o eleganta aparte textului
Cand vrei sa incepi sa scrii aloca-ti timp , ai rabdare cu textul, sterge daca nu iti convine ceva. Slefuirea textului ii poate da efectul pe care il doresti.
Scrie scurt dar esential daca ai ceva de comunicat. Nu te apuca sa povestesti ceva lung daca nu este cazul. Mai bine o fraza de calitate decat cantitate si scris prost.
Invata din greselile altora dar si din greselile tale. Poate ca la inceput textele nu iti ies bine, nu e nimic continua sa scrii si invata unde ai greseala.
Fi originial si vei avea succes!
Documenteaza-te pe subiect bine inainte de a scrie , cauta cat mai multe informatii, selecteaza ce este mai interesant si important. Researche-ul este foarte important in realizarea unui articol.
Daca scrii un post la cerere , articol care va fi advertorial ai mare grija!!!

Fiecare articol are specificul lui. Daca pentru un blog scrii un post sa zicem mai personal , pentru o companie trebuie sa scrii un articol in stilul comercial(advertorial)sau un articol cu content de marketing. Cum se creeaza tipurile de articole veti citi aici incepand de maine.

Cum se scrie un articol de marketing veti citi maine:).

articol preluat de pe:http://congrazie.ro/blog/view/16393/cum-sa-scrii-un-continut-relevant-pentru-un-site-sfaturi

miercuri, 18 septembrie 2013

Ce inseamna un continut de calitate? Din punctul de vedere Google



Ca freelancer pe partea de writing trebuie sa scrii articole bune, de calitate. Nu conteaza lungimea neaparat cat ceea ce contine. Nu poti scrie articole care nu pot fi indexate de Google ca inseamna ca degeaba ai scris. Este important ca articolele sa fie bine scrise, continutul sa se plieze pe cerintele clientului dar in acelasi timp sa fie si bune pentru optimizare.Pentru a avea un articol cu un continut de calitate si optimizare buna trebuie sa ai:
Continutul lung. Avand in vedere ca scopul este acela de a informa un continut care sa nu insemne o mica parte din ceea ce ar trebui sa impartasesti este ceea ce se va aprecia. Poate ca nu vei avea nici timp nici talent sa faci asta insa trebuie sa ai in vedere ca totul se face la un nivel profi. Si in stransa legatura cu acest aspect este cel de corectitudine din toate punctele de vedere si in plus ceea ce tine de partea originalitatii.
Din punct de vedere SEO se pune accent pe textul in sine insa vei avea de castigat si daca optezi sa incluzi continut de tip video si imagini. Asta va aduce cu sine o crestere in motoarele de cautare, acelasi lucru ca si cand ai face guest post.
Legaturile cu alte site-uri de calitate este si ea de apreciat. Pentru ca asta iti va aduce un plus in rank si in author rank de asemenea.
Continutul sa poata fi sharuit pe social media si usor de accesat.
Cuvintele cheie sa fie bine pozitionate in text si sa fie usor de gasit in cautarile google

Sunt sfaturi esentiale iar fara ele nu poti avea un continut de calitate, un articol bun si un client multumit. Este important sa ii explici clientului aceste reguli si de ce le vei pune in aplicare. Google va aprecia articolul tau din prima clipa cand l-ai postat pe internet.

sursa:http://congrazie.ro/blog/view/15992/ce-inseamna-un-continut-de-calitate-din-punctul-de-vedere-google

luni, 16 septembrie 2013

Cum sa iti gestionezi timpul ca freelancer?



"Timpul nu mai are rabdare" spunea Marin Preda in Morometii iar timpul ca freelancer este foarte important. Fie ca vorbim de zile, minute, ore, luni sau saptamana , timpul trebuie organizat iar daca tu ca freelancer nu te organizezi cine o va face?

Ca freelancer eu imi organizez agenda pe ore de dimineata pana seara. In agenda mea nu sunt doar taskurile de munca ci si cele personale, asa imi este mai usor sa le vizualizez si sa le rezolv. Dupa luni bune ca freelancer eu lucrez cel mai bine dimineata si de aceea am ales varianta sa imi pun taskurile de munca dimineata. Taskurile mele sunt articole de scris, articole care unele necesita documentare suplimentara.

Programul este obligatori de stabilit. Adica de la 8-15 lucrezi sau de la 10-18 faci ceea ce ai de facut ca freelancer. Nu te abati de la program orice ar fi si asa vad si cei din jur si inteleg ca practic ai un job full time.

Modifica programul doar daca este necesar daca apar evenimente neasteptate si trebuie sa il modifici fa-o dar ai grija sa iti indeplinesti obligatiile pe ziua respectiva.

Gandeste-te ca vor fi si zile incarcate in care vei munci 12 ore. Daca ai un proiect mare cu un termen limita care nu suporta amanare in loc de 8 ore esti nevoit sa bagi 12 ore ceea ce este destul de important de luat in calcul. Intr-adevar sunt situatii cand clientii tai vor ceva rapid si atunci trebuie sa te mobilizezi. Dar merita efortul pentru bani si alea 12 ore sunt platite considerabil.

Invata sa te relaxezi si sa te bucuri de viata adica dupa ce ti-ai terminat programul de lucru inchizi laptopul si faci ceea ce iti place sa faci. Invata sa te relaxezi si sa iti pastrezi un echilibru intre munca ta zilnica si viata ta personala.

Agenda sau organizarea , autodisciplina este cheia succesului in freelancing.

articol preluat de pe:http://congrazie.ro/blog/view/15752/cum-sa-iti-gestionezi-timpul-ca-freelancer




miercuri, 11 septembrie 2013

Congrazie.ro , platforma de freelancing pe România


Platformele de freelancing din România sunt în plină dezvoltare. Freelancingul a luat amploare în România și tocmai de aceea azi  vorbesc despre o platformă românească pe care se pot înscrie și angajatorii dar și candidații pentru un job.
Congrazie.ro este platforma româneasca de freelancing unde tu ca freelancer îți faci un cont și spui ceea ce știi să faci. Partea frumoasă este că poți posta anunțuri despre ceea ce știi să faci, poți comunica în grupuri cu oamenii care sunt freelanceri ca și tine. Ceea ce este important de știut este că pe congrazie ai posibilitatea să aplici la multe proiecte, zi de zi ai articole despre freelancing și mai ales ai mereu ceva de învățat.
Poți să te înscrii dacă ești angajator?
Da, poți. Partea bună este că tu ca și angajator ai profilul și înscrierea free. Este platforma de freelancing unde totul este free , unde tu îți creezi contul și postezi  cerințele proiectului astfel încât să ai omul de care ai nevoie. Ca și companie ai avantajul că fiind platforma la început te poți extinde odata cu congrazie.ro, poți să rămâi la stadiul de free mult timp.
Pe Congrazie.ro zi de zi apar articole despre freelancing si freelancer.Articolul de astăzi îl puteți citi aici. Așa că lângă elance.com adaugă congrazie și fie că ești angajator sau freelancer ai ce învăța și ai ce lucra de pe acest site.
Congrazie.ro , platofrma de freelancing din România unde tu contezi!

marți, 10 septembrie 2013

Cum sa iei un prim proiect pe un site de freelancing?

Sa prinzi un prim job pe un site de freelancing este pasul cel mai greu pe care trebuie sa il faci. Ca freelancer este la fel ca in orice profesie: inceputul este greu si pana te obisnuiesti cu regulile. Da, sunt reguli de respectat si in freelancing. Ca freelancer nou inseamna sa o iei de la zero, inseamna sa iti creezi un profil, sa dai niste teste si sa te zbati cu cei care au experienta pentru a avea si tu un prim proiect. Pentru a prinde un proiect pe un site de freelancing recomand sa:
1.Petrece timp pentru a completa tot profilul si portofoliul pentru ca este cel mai important lucru sa ai profilul suta la suta completat. Cand esti nou pe un astfel de site pentru a demonstra ceea ce tu stii inseamna sa ai un profil completat serios si portofoliu. Important este ca profilul sa fie completat in engleza si portofoliul la fel. Experienta ta care nu este pe siteul respectiv dar sigur ai experienta pe alte proiecte conteaza enorm. Nu neglija astfel de aspecte.
2.Da testele pentru ce stii sa faci ca asa poti demonstra ca stii de exemplu SEO. Unele siteuri te pun sa dai si testul de limba engleza. Nu il neglija, da-l, demonstrezi ca stii limba engleza si totul va veni de la sine. Daca de exemplu vrei un job pe writing da mai multe teste iar tu automat esti asezat in fata celorlalti care nu au nici un test dat.
3.Ia proiecte mici la inceput pentru a iti fi bine. Chiar daca asta inseamna 25 $ castigati este mai importanta reputatia ta si lumea sa stie ca existi decat sa te arunci pe proiectele mari si sa nu poti face nimic. Daca este prea mare este si mai greu de realizat dar si tu muncesti mai lent pana te obisnuiesti cu propriul ritm.
4.Preturile mici sunt bazele succesului. Nu te gandi ca nu vei castiga ba din contra cei care lucreaza cu preturi mici castiga mult mai bine decat cei cu preturi mari. La inceput e mai bine sa stie lumea ce faci si ca faci pe bani mai putini decat sa te stie dupa pretul mare.
5.Nu renunta daca primesti un raspuns negativ la vreun proiect. Important este ca ai aplicat, ca ti-ai dat interesul sa aplici, ca ai citit ce a cerut prosibilul angajator.
Sunt 5 reguli pe care eu le recomand oricul vrea sa fie aplice pe un site de freelancing. Maine o sa cititi despre cat de important este psihicul si partea emotionala in freelancing.

luni, 9 septembrie 2013

Se merita sa fi freelancer? Da, se merita!

"Se merita sa fi freelancer?" este prima intrebare pe care orice om o adreseaza unui freelancer. Ceea ce multi nu inteleg este ca fiecare job are avantajele si dezavantajele lui iar sa fi freelancer implica si avantaje si dezavantaje. Sa fi freelancer este cool, inseamna sa ai libertate dar inseamna munca mai multa, autodisciplina si sa ai nervii tari.  Si totusi se merita sa fi freelancer?
Da se merita. Pentru ca:
  • Nu ai un salariu fix ( gen minimul pe economie) dar poti castiga mult mai bine decat un salariu intr-o companie multinationala. Totul depinde de cat muncesti. Ai prins doua proiecte de sume mari ( 500-1000 $) si tragi pe ele, atunci in luna aia stai linistit. Trebuie sa ai grija sa ai proiecte si luna viitoare.
  • Nu ai sef, da este adevarat nu iti omoara nimeni neuronii cu tipete ci ai mai multi sefi care vor sa stie mereu ce lucrezi, care vor mereu sa fie in legatura cu tine. Si asta inseammna sa ai nervi de otel si sa te adaptezi fiecarui om in parte dar si fusului orar. Ca se poate intampla sa ai "sefi" din U.S. si atunci trebuie sa te adaptezi.
  • Responsabilitatile sunt mai mari dar se merita. Ca freelancer trebuie sa stii cand iti expira fiecare proiect in parte, cu ce suma esti primit si prin ce metoda , ce cere fiecare client in parte si pot fi clienti total diferit. Nu ai contabil si nici manager tu esti totul.
  • Ai mereu de invatat mai ales daca esti pe domeniul IT. Ca freelancer inveti mereu pe domeniul in care lucrezi, inveti lucruri noi de exemplu pe SEO sau pe partea de writing si translate. Nu o sa te plictisesti.
  • Tu iti faci programul adica tu decizi in cate ore iti bei cafeaua dimineata sau in cate ore lucrezi la un proiect si seara te plimbi. Da, este important sa te organizezi astfel incat sa iti fie bine si sa nu neglijezi nici un aspect.
Sa fi freelancer se merita mai ales daca stii cum sa te organizezi si ai de la inceput taskurile bine stabilite de tine. Este importat sa iti faci timp zi de zi sa te organizezi si sa ai rabdare la inceput pentru a invata tot ceea ce trebuie sa stii. 
Da, se merita sa fi freelancer si se merita sa fi propriul tau sef pentru ca viata e frumoasa si merita traita la maxim. 

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Cum trebuie sa fie profilul tau pe un site de freelancing?Sfaturi si idei

Vrei sa devi freelancer si primul pas este crearea unui profil pe siteul respectiv. Profilul tau trebuie sa fie 100% completat, sa poata fi verificat si mai ales sa fie real. Cum trebuie sa fie profilul tau pe un site de freelancing ?
In primul rand trebuie sa existe o poza la profil.E vorba de siguranta ca nu este un profil fake iar angajatorul va sti cum arata persoana respectiva si inspira incredere lucrul acesta.Apoi folosestete cuvintele cheie pentru ca ele au menirea sa te ajute ca viitorii colaboratori sa te gaseasca mai repede. Studiile, experienta(cu portofliu atasat)este important sa fie completat destul de mult si sa fie cat se poate de reale si pe bune.Scrie despre ceea ce stii sa faci , da exemple si la sfarsit da testele. Skillurile par a fi o piedica dar de fapt ele te ajuta atunci cand cineva cauta pe cineva care sa stie sa faca ce faci tu.Cat costa ce stii sa faci? Este intrebarea cea mai grea pe care ti-o pune colaboratorul asa ca gandeste-te bine de la inceput, fixeaza-ti tarifele clare si nu renunta deloc. 
Trateaza-ti profilul de pe siteul respectiv ca pe tine, ca o persoana, scrie acolo tot ce este bine si te reprezinta iar proiectele vor veni singure. Profilul tau este primul contact pe care posibilul colaborator il are cu tine, este legatura dintre tine si cei care au nevoie de serviciile tale. La inceput pana primesti proiecte si aprecieri despre munca ta , profilul te va recomanda.
Sa fi freelancer inseamna sa pui temelia bine , sa ai un profil profesionist de la inceput pentru a nu intampina probleme de genul " nu ma baga nimeni in seama" pentru ca tu ai tratat cu superficialitate crearea lui. Intr-un profil de freelancer esti tu , profesionistul care ofera incredere si seriozitate angajatorului.

sursa:http://congrazie.ro/news/view/14692/cum-trebuie-sa-fie-profilul-tau-pe-un-site-de-freelancingsfaturi-si-idei